dilluns, 15 de febrer de 2016

SECCIÓ ESPORTIVA - Decàleg del bon espectador

Benvolguts/des, des de la federació catalana de bàsquet ens han fet arribar aquest decàleg. Un moment de reflexió..
  1. Els jugadors no juguen per entreteniment del públic, ni per quedar primers, sinó per divertir-se. L’últim objectiu, es cregui o no, hauria de ser formar-los com a persones a través de l’esport.
  2. Aplaudeix els esforços i les bones actuacions de tots els participants. El resultat no és el més important; ho és l’esforç individual i grupal, i la millora diària que veuràs reflectida als partits.
  3. No esbronquis per cometre errors; estan aprenent, i moltes vegades ja saben quan s’han equivocat i per què. Pots fer comentaris positius, que de ben segur els reforcen i animen a seguir lluitant.
  4. Mostra respecte per tots els participants de l’activitat; jugadors, àrbitres, entrenadors, públic... Són persones, i en aquestes circumstàncies estan aquí perquè senten passió pel que fan i no s’hi guanyen la vida.
  5. Tot i que segurament puguis tenir coneixements, no els dirigeixis tot dient allò que han de fer. Dóna’ls llibertat per gaudir de l’activitat i prendre les seves pròpies decisions
  6. Respecta les decisions arbitrals i anima als jugadors que ho facin, així com el jugar d’acord amb el reglament establert, també n’estan aprenent.
  7. Rebutja qualsevol mena de violència o de comportament incorrectes, ja siguin generats pel públic, o pel comportament de tots els participants.
  8. En acabar l’activitat valora allò realment important, és a dir, la millora personal i col·lectiva, per davant del resultat obtingut.
  9. Fomenta en tot moment l’ús d’aquestes normes a la resta d’espectadors, amb això aconseguiràs que l’activitat sigui més beneficiosa per a tothom.
  10. Tingues en compte que les teves accions són un model a imitar pels teus fills, i sobretot, que el veritable protagonisme és seu.